بیوانفورماتیک و پایگاه‌های اطلاعاتی ژنوم غلات (مطالعه موردی برنج)

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانشجوی دکتری گروه زراعت و اصلاح‌نباتات دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان

2 استاد گروه زراعت و اصلاح‌نباتات دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان

چکیده

پیشرفت فناوری­های نوین و سرعت تحقیقات علم ژنتیک منجر به تولید حجم بالای اطلاعات ژنتیکی در زمینه‌های مختلف نظیر توالی نوکلئوتید‌ها و اسید‌های‌آمینه، عملکرد ژن‌ها و پروتئین‌ها، جهش‌یافته‌ها و فنوتیپ‌های آن‌ها، نشانگرها و استفاده از آن‌ها و موضوعات مرتبط شده است. علاوه بر حجم زیاد اطلاعات ژنتیکی، این اطلاعات پیچیده و دارای تفاوت‌های ظریف در روش‌های آزمایشی هستند که می‌توانند در کیفیت و تفسیر اطلاعات تأثیر بگذارند. به این ترتیب، توصیف و طبقه‌بندی اطلاعات مرتبط با ژن­ها و اطلاعات فنوتیپی آن­ها به طریقی که امکان مقایسه سریع و آسان آن‌ها فراهم باشد، اهمیت بسیاری دارد. استفاده از پایگاه‌های اطلاعات ژنتیکی می‌تواند در تکمیل و به روز شدن تحقیقات و آگاهی محققین از آخرین یافته‌های علمی کمک بسیاری نماید. استفاده از پایگاه‌های اطلاعات ژنتیکی در برنامه­های اصلاحی غلات در سال‌های اخیر، امری متداول و اجتناب ناپذیر بوده است. در این مطالعه، ضمن بررسی پایگاه‌های اطلاعاتی ژنوم برنج، یکی از کاربردی‌ترین پایگاه‌های اطلاعاتی غلات معرفی می­شود.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Bioinformatics and cereal genome databases: A case study in rice

نویسندگان [English]

  • Narjes Tabkhkar 1
  • Babak Rabiei 2
1 Ph. D. Student, Dept. of Agronomy and Plant Breeding, Faculty of Agricultural Sciences, University of Guilan
2 Prof., Dept. of Agronomy and Plant Breeding, Faculty of Agricultural Sciences, University of Guilan
چکیده [English]

Advances of technology and the speed of genetic researches have enhanced genetic data in different fields like nucleotides and amino acids sequences, genes and proteins functions, mutants and their phenotypes, markers and etc. In addition to its volume, genetic information is complex and has subtle differences in the experimental manners which can influence on the quality and interpretation of the data. Thus it is crucial to describe and categorize the data related to genes and its phenotype information in the way that rapid and easy comparison of them be available. The use of genetic databases can help researchers to complete and update their researches and it awards them of the latest acquisitions of the science. Application of genetic databases in research for cereal is prevalent in recent years. This article will review databases which offer comprehensive information of rice genome and then one of the most usage cereal databases will be introduced.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Bioinformatics
  • Cereal databases
  • Genetic information
  • Gramene