%0 Journal Article %T مطالعه تاثیر تغذیه برگی با سولفات روی و اوره بر عملکرد کمی و کیفی ارقام گندم (Triticum aestivum L.) %J تحقیقات غلات %I دانشگاه گیلان %Z 2252-0163 %A اسدزاده, وحید %A سپهری, علی %D 2021 %\ 02/19/2021 %V 10 %N 4 %P 299-311 %! مطالعه تاثیر تغذیه برگی با سولفات روی و اوره بر عملکرد کمی و کیفی ارقام گندم (Triticum aestivum L.) %K پروتئین %K شاخص های رشد %K عناصر ریزمغذی %K کود %K ماده خشک %R 10.22124/cr.2021.19270.1655 %X به­منظور ارزیابی تاثیر تغذیه برگی با محلول سولفات روی و اوره بر رشد، عملکرد و اجزای عملکرد دانه گندم، آزمایشی به­صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار در سال زراعی 1398-1397 در شهرستان رباط کریم اجرا شد. عامل­های آزمایشی شامل محلول­پاشی در چهار سطح (محلول­پاشی با آب به­عنوان شاهد، محلول­پاشی با سولفات روی، محلول­پاشی با اوره و محلول­پاشی توام با سولفات روی و اوره) و رقم گندم در دو سطح (ارقام پیشتاز و سیوند) بود. نتایج نشان داد که برهمکنش رقم و محلول­پاشی بر طول سنبله، تعداد سنبلچه در سنبله، وزن هزار دانه، عملکرد دانه، شاخص برداشت، محتوای پروتئین دانه، محتوای روی دانه، شاخص سطح برگ، سرعت رشد محصول و میزان کل ماده خشک معنی­دار بود. در اغلب صفات مورد مطالعه، محلول­پاشی توام سولفات روی و اوره نسبت به محلول­پاشی مجزای هر یک از ترکیبات کودی نسبت به شاهد برتری داشت. بیش­ترین عملکرد دانه معادل 5/7 تن در هکتار با محلول­پاشی توام سولفات روی و اوره در رقم پیشتاز و کم­ترین میزان آن معادل 4/4 تن در هکتار در رقم سیوند با تیمار بدون مصرف کود حاصل شد. بیش­ترین افزایش ماده خشک و عملکرد دانه در محلول­پاشی توام سولفات روی و اوره نسبت به شاهد (بدون کود) به­ترتیب در رقم پیشتاز و سیوند مشاهده شد. در این تیمار، میزان افزایش پروتئین دانه در ارقام پیشتاز و سیوند به­ترتیب معادل 27 و 31 درصد و میزان افزایش محتوای روی دانه به­ترتیب معادل 49 و 65 درصد بود. به­طور کلی، رقم پیشتاز واکنش بیش­تری نسبت به رقم سیوند در محلول­پاشی با سولفات روی و اوره از خود نشان داد. %U https://cr.guilan.ac.ir/article_5099_4065dff68ba18bc58cc95d258fb5f594.pdf